marți, 4 octombrie 2016

Cum sa folosesti culorile scandinave in decorarea casei tale

Stilul scandinav insemna simplitate, lumina, minimalism si culori pastelate in nuante discrete. Orice locuinta se poate trasforma intr-o casa cu accente nordice daca schimbi culorile si nuantele cu care ai amenajat.

Interioarele scandinave au un punct comun, indiferent de felul in care sunt amenajate: albul predomina in orice loc. Pentru a ajunge sa ai o locuinta cu accente nordice trebuie sa schimbi peretii colorati cu cei albi si podelele in tonuri cat mai deschise de crem sau gri. Astfel vei avea baza perfecta pentru a incepe sa adaugi culori care sa completeze decorul scandinav.

Obiectele mari de mobilier trebuie sa aiba culori neutre, cat mai aproape de cele naturale. Pot fi folosite si nuante deschise apropiate de alb,crem, culoarea untului, sau chiar alb. Mobilierul nu trebuie sa atraga atentia in mod direct, ci sa poata fi infrumusetat ulterior de obiecte decorative.

Pastelurile sunt cele mai folosite in amenajarea caselor nordice. Nuantele de roz, albastru sau verde pal le poti folosi pentru obiectele mici de mobilier si pentru decoratiunile pe care le vei pune in casa ta. Poti opta pentru culorile anului, roz cuart si albastru sereniti, pe care sa le folosesti in camere diferite.

Chiar daca ne-am obsinuit cu nuantele pastelate si multe culori discrete, pentru amenajarea casei tale in stil nordic poti sa folosesti accente puternice. Monocronia este foarte cunoscuta in acest stil de design interior. Combinatiile de alb si negru sunt folosite in special pentru decoratiuni, obiecte textile si perne. Mai nou, culorile puternice, cum sunt galbenul, albastrul sau turcoazul, sunt folosite in combinatii simple, ce aduc mai multa viata in orice interior.  


Daca ai decis sa iti redecorezi locuinta in acest stil, trebuie sa stii ca abordarea cromatica in designul scandinav este simpla: folosirea a cel mult doua culori intr-o camera. Fiecare spatiu poate fi delimitat prin culori si nuante diferite, dar fondul alb nu trebuie sa lipseasca. Culorile de accent (albastru, rosu, verde, galben) trebuie adaugate cu moderatie si dispuse in mod cat mai egal in tot interiorul.


Acum ca ai aflat care sunt culorile pe care le poti folosi si cum sa le integrezi in casa ta, tot ce trebuie sa faci e sa te apuci de redecorat.  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu