marți, 4 octombrie 2016

Cum sa fii mereu fericit

Principala urare pe care ti-o fac persoanele de ziua ta este vesnicul „La muti ani!” dupa care urmeaza „Sa fii fericit/a!”. Oare de ce iti doresc oamenii sa fii fericit? Pentru ca este unul dintre cele mai importante lucruri de care te poti bucura in viata asta. Fericirea sta in multe lucruri si de cele mai multe ori e in mainile tale. Poti sa fii fericit fara sa depinzi in mod direct de cei din jurul tau si fara sa ai nevoie de confirmarea lor. Iata care sunt sfaturile noastre pentru a fi mereu fericit:

Fii multumit cu tine 

Asa cum spuneam si mai sus, fericirea porneste din interiorul tau si nimic nu poate schimba asta. Daca vrei sa fii fericit, vei fi. Trebuie doar sa gasesti motivele potrivite. Multumirea si satisfactia pe care o ai cu tine conteaza cel mai mult. In loc sa iti doresti din ce in ce mai mult, invata sa accepti momentul in care te afli acum. Evolutia ta depinde si de rabdarea pe care o ai, asa ca nu grabi lucrurile. Lasa timpul sa treaca si nu iti face griji degeaba, asa o sa fii fericit cu siguranta.


Bucura-te de lucrurile mici din jurul tau

Cei mai multi oameni nefericiti au asteptari foarte mari de la viata si vor sa se intample schimbari majore fara sa depuna prea mult efort. Invata sa fii rabdator, ia o pauza si bucuara-te de lucrurile mici din viata ta. Prea des ne lasam influentati de lucrurile negative si uitam sa ne bucuram de cele mai mici gesturi si lucruri pe care le vedem. Daca ti-a zambit un strain, intoarce-i zambetul si o sa fii sigur ca ai facut lumea asta mai buna. E un pas mic, dar important si daca transformi aceste mici schimbari in obiceiuri cu siguranta o sa ai stare generala mult mai buna.

Nu te mai lasa influentat negativ de lucruri ce nu depind de tine

Ai intarziat din cauza traficului chiar daca tu ai plecat la ora potrivita de acasa? Vremea nu e prea buna azi iar tu ai uitat sa iti iei umbrela? Totul va fi in regula pana la sfarsit, chiar daca o sa te alegi cu o raceala sau seful tau te va intreba de ce ai intarziat. Nu are rost sa iti strici dispozitia din cauza unor asemenea lucruri. Fii mereu pozitiv, indiferent de ce se intampla. E in regula sa fii realist, dar pesimismul te va influenta negativ mereu. Gandeste-te ca intr-un fel sau altul toate lucrurile gasesc o rezolvare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu